LOGO REACT EU MMR small v2

sebeobrana 01 s1Jak je důležitá empatie, co udělat v určitých situacích a jak předcházet potenciálnímu nebezpečí se učili zaměstnanci třinecké nemocnice na novém cyklu školení prevence a sebeobrany určeném pracovníkům ve zdravotnictví.

„Školení je určeno pro nelékařské zdravotnické pracovníky z lůžkových oddělení nemocnice, příjmového oddělení, všech ambulancí a pracovníky dopravní služby. V letošním roce máme v plánu postupně proškolit ve dvanácti termínech téměř 500 zaměstnanců,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Šárka Panáková.

Mezi témata letošního školení týkajícího se prevence a sebeobrany zaměstnanců patřilo například upozornění na nebezpečí vztahující se k chování zdravotníků, ukázky a příklady prevence na pracovišti, vyplývající z bezpečnostního auditu. Martin Vaňka, který zdravotníky školí, představil nové metody fyzické sebeobrany, zdůraznil důležitost mentální sebeobrany a empatie v nemocničním prostředí. Jako názorná ukázka byla při výuce použita i scéna ze známého televizního seriálu z nemocničního prostředí. Nedílnou součástí školení bylo také devatero sebeobrany zdravotníka.

 

Jolana Filipová, tisková mluvčí

 

sebeobrana 01 s3   sebeobrana 01 s2