LOGO REACT EU MMR small v2

facebook smallVíce než rok funguje stránka třinecké porodnice na Facebooku. Budoucí maminky na ní mohou najít aktuální informace o nabízených předporodních kurzech, laktační poradně, případně položit dotaz lékařům a sestřičkám.

 „Profil porodnice jsme založili v lednu loňského roku,“ říká Petr Nádvorník, lékař gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice Třinec. „Chtěli jsme budoucím maminkám víc přiblížit prostředí porodnice, kterou si mnoho z nich vybere pro narození svého dítěte. Na profilu porodnice maminky najdou fotografie nejen lékařů a sester, kteří o ně na našem oddělení pečují, ale také porodních sálů a pokojů. Mohou tak srovnat naši porodnici s jinými obdobnými zařízeními v okolí,“ doplnil lékař.

Prostřednictvím Facebooku nebo e-mailu zasílají také budoucí rodiče své dotazy, na které porodnice odpovídá a fotografie dětí narozených v třinecké porodnici, které se pak objevují na facebookovém profilu.

„Snažíme se co nejvíce vyjít vstříc přáním maminek při porodu. Samozřejmostí je přítomnost otce u porodu, nabízíme také využití epidurální analgezie zdarma 24 hodin denně. Každý pátek odpoledne, zpravidla od 15 do 17 hodin, mají nastávající rodiče mají možnost  prohlídky porodního sálu, poporodního oddělení a nadstandardního pokoje,“ upřesňuje MUDr. Nádvorník.

Gynekologicko-porodní oddělení Nemocnice Třinec nabízí budoucím maminkám již tradičně předporodní kurzy, které kromě přednášek zahrnují také cvičení a plavání. Informativní leták najdou maminky také na Facebooku. První letošní kurz je už v polovině, další začíná 3. března. Lze absolvovat jen vybrané přednášky. Zájemkyně se mohou přihlásit na telefonu 558 309 267 nebo 558 309 271.

 

Jolana Filipová, tisková mluvčí