LOGO REACT EU MMR small v2

logo NTOd začátku září funguje v prostorách polikliniky v Českém Těšíně diabetologická a endokrinologická ambulance. Jejím zřízením vychází Nemocnice Třinec, p.o. vstříc svým pacientům z okolí Českého Těšína, kteří nyní nemusí za vyšetřením daleko dojíždět. Výhodou jsou krátké čekací lhůty.
 
„Odborná ambulance je vybavena sonografickým přístrojem sloužícím k diagnostice nemocí štítné žlázy,“ řekla MUDr. Eva Halušková, lékařka interního oddělení Nemocnice Třinec. „Provádíme rovněž diagnostické punkce štítné žlázy, endokrinologickým pacientům nabízíme souhrnné vyšetření na jednom místě. Zabýváme se také komplexní diagnostikou a léčbou všech typů diabetu a rovněž edukací pacientů s diabetem. V budoucnu bude ambulance vybavena také EKG přístrojem,“  dodala lékařka.

Diabetologická a endokrinologická ambulance, která se nachází v prvním patře polikliniky, je otevřena každou středu a čtvrtek od 7:00 do 14:30 hodin, pacienti se mohou na základě doporučení svého praktického lékaře objednat na telefonním čísle 558 309 805. Výhodou jsou velmi krátké čekací lhůty, které nyní činí přibližně týden. Ambulance nabízí svou péči pacientům nejen z Českého Těšína a nejbližšího okolí, ale i z jiných okresů.

Kromě diabetologické a endokrinologické ambulance najdou pacienti od října ve stejných prostorách také ambulanci plastické chirugie, která je v provozu každé úterý v době od 13:30 do 17:30. Každé pondělí od 15:00 do 18:00 hodin zde mohou zájemci najít také ambulanci nutričního terapeuta a fyzioterapeuta, v tomto případě se však jedná o placenou službu. Na fyzioterapii se lze objednat mezi 8:00 a 14:00 hodinou na tel. čísle 558 309 555, k nutričnímu terapeutovi na tel. čísle 558 309 782.