LOGO REACT EU MMR small v2

strihani paskyV úterý 11. března byla v Nemocnici Třinec slavnostně otevřena zrekonstruovaná lékárna. Rekonstrukce probíhala za plného provozu během ledna a února letošního roku. Náklady na přestavbu a vybavení lékárny činily 2,5 milionu korun z vlastních prostředků nemocnice.
 
Změny se týkají hlavně části, která je určena k výdeji pro veřejnost a se kterou se přímo setkávají pacienti a klienti nemocniční lékárny. Stávající lékárna, umístěná v přízemí hlavního monobloku nemocnice, byla rozšířena o prostory bývalého bufetu. Díky svému barevnému ladění je nyní nepřehlédnutelná. O celkový vzhled se zasloužil Ing. Arch. Dušan Ferenc. Pro návštěvníky je zde o jedno výdejní místo navíc, v současnosti má lékárna tři výdejní místa určená pro výdej na recept a jedno na volný prodej.

Lékárna Nemocnice Třinec nabízí svým pacientům v nových prostorách také rozšířený sortiment léčebné kosmetiky, bohatší nabídku dětského zboží a zdravotnického materiálu. Nově také zavádí potraviny pro zvláštní výživu, zejména pro bezlepkovou dietu a také sortiment bylinných a ovocných čajů a koření od české bylinkářské firmy.

„Zároveň se s těmito změnami chystáme rozšířit služby pro naše pacienty a klienty, a to o bezplatnou konzultační činnost. Smyslem konzultace je poskytování odborného poradenství v oblasti správného způsobu užívání a aplikace léčivých přípravků, jejich uchovávání, nežádoucích účinků atd.,“ řekla PharmDr. Jarmila Zučková, vedoucí lékárny nemocnice Třinec.

Již od listopadu došlo k prodloužení otevírací doby, lékárna je nyní otevřena každý pracovní den od 7 do 17 hodin.
 
Jolana Filipová, tisková mluvčí
 
lékárna 02 smalllékárna 01 small
 
 
 
 
 
 
 
 
 
stará lékárna 01 small stará lékárna 02 small