LOGO REACT EU MMR small v2

Předávání dárků dárcům krveV úterý 10. září 2013 proběhla na hematologicko – transfúzním oddělení Nemocnice Třinec akce „Daruj krev s Českým rozhlasem“, které se tentokrát zúčastnilo celkem 45 dárců, z toho čtyři lidé přišli darovat krev poprvé.

Plnou krev darovalo 37 dárců a plazmu 8 dárců. Všichni, kdo se tento den k odběru dostavili, dostali od Českého rozhlasu Ostrava drobné dárky, například vstupenky na hokej nebo na bobovou dráhu do Mostů u Jablunkova, případně poukázku v hodnotě 500 Kč do jazykové školy Slůně, poukázku do hypermarketu Albert a další malé pozornosti.


Dárcovství krve podporuje také město Třinec, které v tomto roce pro dárce připravilo malý dárek v podobě informačního materiálu s názvem „Město Třinec, brána do tří zemí.“


Český rozhlas pravidelně podporuje bezplatné dárcovství krve a podobné akce probíhají na hematologicko-transfuzním oddělení Nemocnice Třinec každý rok. Akce Daruj krev s Českým rozhlasem bude pokračovat 22. října 2013, kdy přijde darovat krev 20 studentů třinecké Obchodní akademie.


Jolana Filipová, tisková mluvčí