LOGO REACT EU MMR small v2

Pohádka o pejskovi a kočičceTaké v letošním roce jezdí za hospitalizovanými dětmi do třinecké nemocnice Divadelní agentura Křesadlo, která pravidelně dětem hraje činoherní pohádky. Ve středu 16. října to byla pohádka O pejskovi a kočičce.

 

Hospitalizace pro dítě vždy znamená psychickou zátěž. Přesto, že s malými dětmi může v nemocnici pobývat i jeden z rodičů, dítě je vytrženo ze známého prostředí.


„Vítáme každou možnost, jak dětem pobyt v nemocnici zpříjemnit,“ říká herní terapeutka dětského oddělení třinecké nemocnice Andrea Ciencialová. „Vystoupení herců, kteří dítě přirozeným způsobem vtáhnou do děje pohádky, je skvělou příležitostí pro navázání kontaktu s dítětem. V konečném důsledku to ocení i ošetřující personál dětského oddělení. Klidné dítě lépe spolupracuje při lékařském zákroku nebo vyšetření. A příjemným zjištěním je i fakt, že pohádková vystoupení se líbí nejen dětem, ale také jejich rodičům. Budeme moc rádi, když za našimi malými pacienty bude divadélko jezdit i do budoucna, “ dodává Andrea Ciencialová.

 

Jedním z nosných programů Nemocnice Třinec je péče o dětského pacienta. Dětem a jejich rodičům chce personál dětského oddělení nabízet maximální komfort a divadelní představení jsou rovněž jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout.


Nemocnice by ráda touto cestou poděkovala nejen hercům, ale i sponzorům, kteří na představení přispívají finančním darem. Jsou to Herbamedicus s.r.o. Olomouc, Skanska a.s., Třinecké železárny a.s., Distribuce tepla Třinec a.s., FINITRADING a.s. Třinec, Walmark a.s., Nadace AGROFERT HOLDING Praha a Výzkumný a metalurgický výzkum Ostrava. Bez této podpory by naši dětští pacienti přišli o příjemně strávené chvilky.


Ing. Jolana Filipová, tisková mluvčí