LOGO REACT EU MMR small v2

Nemocnice Třinec jako akreditované zdravotnické zařízení v rámci zvyšování kvality péče a bezpečnosti pacientů klade důraz na plnění resortních bezpečnostních cílů vyhlášených ministerstvem zdravotnictví. V rámci naplnění cíle Zavedení optimálních postupů hygieny rukou při poskytování zdravotní péče, nemocnice vytvořila nový projekt „Čisté ruce = stop infekci“ zaměřený na pacienty a návštěvy. Cílem projektu je zdůraznit důležitost hygieny rukou, naučit veřejnost jak správně mytí rukou provádět a dostat do každodenního povědomí nás všech.
Ve vestibulu nemocnice jsou umístěny postery, které informují návštěvy, pacienty a zaměstnance o realizovaném projektu. Před vstupem na jednotlivá oddělení a v čekárnách našich ambulancí  vznikly hygienicko-edukační koutky pro naše pacienty a návštěvy. Každý koutek je označen speciálně vytvořeným plakátem, který označuje místo vhodné k provedení hygieny rukou. Najdete zde dávkovač s dezinfekcí a návod jak správně dezinfekcí a mytí rukou  provádět.
Správná hygiena rukou je základem pro snížení rizika vzniku nemocničních  nákaz, jedná se o nejlevnější a nejefektivnější prevenci.
Koncem záři proběhla v nemocnici pro veřejnost uváděcí akce. Správnou techniku mytí a dezinfekce rukou měl každý zájemce možnost si vyzkoušet a vizuálně zkontrolovat pod UV lampou. Tato lampa ukázala správně či nedostatečně provedenou hygienu rukou. Podle ústavní hygieničky Nemocnice Třinec Bc. Haliny Musiolové se akce setkala se zájmem veřejností, bylo vyplněno 300 anketních lístků a z výsledků ankety vyplývá, že téma hygieny rukou je stále podceňováno.

Návštěvníci, pacienti a zaměstnanci chraňte sebe i ostatní.

Tiskové oddělení Nemocnice Třinec