LOGO REACT EU MMR small v2

Od 1. dubna 2012 nehradí  doprovod maminky k porodu poplatek 500 korun. Otec, případně jiný doprovod rodičky, zaplatí pouze poplatek za jednorázový oděv, bez kterého by na porodní sál nebyl puštěn. Cena za použití jednorázového operačního oděvu při účasti osoby blízké u porodu je 40 Kč.
Třinecká porodnice nabízí rodičkám moderně vybavené porodní boxy. Jsou to pokoje s vlastním sociálním zařízením, kde je nastávající maminka během všech fází porodu. Součástí pokojů je i moderní technické vybavení potřebné k ošetření novorozence a také ke sledování zdravotního stavu maminky i dítěte bezprostředně po porodu. Rekonstruovaná stanice má také operační sál, na kterém přicházejí na svět děti císařským řezem.

Nastávajícím maminkám se věnujeme již v těhotenství, kdy jim nabízíme předporodní kurzy, které zahrnují přednášky, cvičení a plavání. Cena kurzu je od 750 korun. Maminky mají od prosince loňského roku v naší porodnici možnost odběru pupečníkové krve.

O všech službách, které nabízí porodní oddělení Nemocnice Třinec, budeme nastávající maminky a všechny ostatní, kteří projeví zájem, informovat na přednášce 21. května. Uskuteční se v posluchárně nemocnice od 15 do 17 hodin. Dozvíte se například o možnostech odběru pupečníkové krve, předporodních kurzech, o manipulaci s miminkem či o tom, jak vyzrát nad poporodní inkontinencí. V případě Vašeho zájmu a při provozních možnostech Vám umožníme i návštěvu porodního sálu.


Tiskové oddělení Nemocnice Třinec