LOGO REACT EU MMR small v2

Nová laparoskopická sestavaOd srpna letošního roku má Nemocnice Třinec novou laparoskopickou věž (sestavu), určenou pro miniinvazivní zákroky v dutině břišní. Jedná se o laparoskopickou sestavu od firmy Storz s moderní kamerovou jednotkou (Full HD, 3chip kamerový systém, progresivní scanování). Součástí sestavy je zařízení, které umožňuje předehřát kysličník uhličitý, jež je vpouštěn do dutiny břišní u operovaných pacientů. 

Zajištění moderního vybavení pro laparoskopické operace bylo pro naši nemocnici velmi důležité především vzhledem k rozšíření spektra laparoskopických operací. Jedná se hlavně o laparoskopickou operaci tříselné a femorání kýly, operaci zánětu slepého střeva a zejména operace tlustého střeva v důsledku zánětlivých či nádorových onemocnění.

Tyto moderní přístroje umožňují dokonalý přehled a větší komfort při operacích v dutině břišní a dovolují bezpečně a spolehlivě provést zákrok při minimálním vstupu do dutiny břišní a následné pooperační jizvě. Výsledkem je rychlejší rekonvalescence a lepší kosmetický efekt.

Pacienti, kterým praktický lékař nebo specialista doporučí některý z miniinvazivních zákroků, mohou využít nově zřízenou laparoskopickou ambulanci, která v Nemocnici Třinec funguje od června 2011 a je otevřena v pondělí od 10.00 do 12.00 hodin.


Tiskové oddělení Nemocnice Třinec

Nová laparoskopická sestava

Nová laparoskopická sestava