LOGO REACT EU MMR small v2

Dobrovolnicí Slezské diakonie uspořádali  vystoupení  v Nemocnici Třinec pro pacienty oddělení ošetřovatelské péče, s názvem: „Jarní regionální lidové zvyky – Goiczek“. Soubor Ziarenka katolického kostela v Gutech představil celý program věnovaný lidovým zvykům v našem regionu.

 Za pacienty přijeli děti ze souboru Ziarenka se svými maminkami z Nebor, Podlesí, Smilovic a Ropice. Iniciátorkou a  organizátorkou  tohoto vystoupení byla dobrovolnice Slezské diakonie paní Irena Szymoniková.  Senioři ze společenství Sympatiků Radio Marya z kostela Svatého Alberta v Třinci připravili dárečky pro pacienty oddělení ošetřovatelské péče.

















Celou akci zastřešovala dobrovolnice Slezské diakonie paní

Irena Szymoniková.

Na otázku proč se stala dobrovolnicí nám odpověděla :

 " Jsem z povolání vychovatelka školní družiny a učitelka v období moji činné práce jsem s dětmi navštěvovala různé zařízení pro seniory, kde jsem připravovali program pro zpříjemnění pobytů jak v domově důchodců tak v nemocnici, klášteře apod. Vždy mě to naplňovalo velkou radostí a když byla možnost se zúčastnit školení a stát se dobrovolnicí neváhala jsem a tuto šanci jsem využila."



Tiskové oddělení NT