LOGO REACT EU MMR small v2

Prázdniny jsou většinou obdobím, kdy odpočíváme a do školy či vzdělávacích kurzů se příliš nehrneme. Existují ale výjimky – některé kurzy probíhají i v létě bez ohledu na prázdniny a čas dovolených. Jednou z těch výjimek jsou předporodní kurzy v Nemocnici Třinec.

Předporodní kurzy mají v Nemocnici Třinec již dlouholetou tradici. Jejich hlavním cílem je pomoci nastávajícím rodičům zvládnout dobu těhotenství a především připravit se na porod a dobu těsně po porodu.

„Těhotenství a porod dítěte znamenají pro každou ženu velkou změnu v jejím životě. Dobrý psychický stav a pohoda nastávající maminky jsou předpokladem spokojeného těhotenství, porodu zdravého dítěte a šťastného mateřství. K tomu pomáhají předporodní kurzy, které připravují na samotný porod i na rodičovství“, říká Ivona Kujawová, staniční sestra třinecké porodnice. „Na předporodních lekcích získají maminky vědomosti o těhotenství, porodu, kojení a péči o novorozence. Součástí kurzu je cvičení pro těhotné. Absolvování kurzu je prospěšné nejen ze zdravotního hlediska. Maminky se zároveň seznámí s jinými ženami, které prochází podobnou životní situací. Maminky jsou díky kurzu na porod dobře připravené a nemusí se tolik obávat svého velkého okamžiku. 

Letní předporodní kurzy budou probíhat po celé prázdniny. Rozpis lekcí a kontakty najdete ZDE

Předporodní kurz 1            Předporodní 
kurz 2

 

 













Lenka Franková
, tisková mluvčí