LOGO REACT EU MMR small v2

V úterý 11. května 2010 přišly na návštěvu do Nemocnice Třinec děti z Mateřské školy v Třinci Lyžbicích. Formou hry se seznámily s nemocničním prostředím, ale také se dozvěděly, jak se zachovat v případě úrazu. Samozřejmě, všechno si mohly také samy vyzkoušet.

 

Dnešní akce proběhla v rámci našeho programu Nebojme se nemocnice. „Děti chtějí vědět, jak to v nemocnici vypadá. Líbily se jim obrázky na stěnách, vyzkoušely si i kolotoč na Dětském operačním centru. A protože za hospitalizovanými dětmi dnes přišli  herci z nadace Zdravotní klaun, měly také děti z mateřské školy o zábavu postaráno“, říká Andrea Ciencialová, herní terapeutka dětského oddělení.

Děti si v nemocnici vyzkoušely také jednoduché ošetření rány – zavázaly koleno, zalepily bolístku. Jako pacient jim posloužila panenka, kterou zdravotníci využívají při komunikaci s dítětem. „Před vyšetřením nebo zákrokem dětem na panence vysvětlíme, co je čeká. Děti tak ztrácejí zbytečné obavy a lépe spolupracují. Pobyt v nemocnici pak vnímají jako něco příjemného a zvláštního“, pokračuje Andrea Ciencialová. „Pro dobrou pohodu hospitalizovaných dětí organizujeme divadelní představení, návštěvy klaunů a hudební vystoupení. Za hospitalizovanými dětmi pravidelně přicházejí studenti třineckých středních škol a čtou pohádky. Dětem se věnuje učitelka speciální mateřské školy. Velký úspěch měla výtvarná dílna, kdy s hospitalizovanými dětmi pracovala profesionální výtvarnice.“

V rámci preventivních programů rádi v Nemocnici Třinec uvítáme děti školního i předškolního věku. Pokud máte zájem navštívit dětské oddělení se skupinkou dětí, volejte staniční sestru dětského oddělení Annu Koždoňovou na tel. 558 309 203.


Lenka Franková, tisková mluvčí