LOGO REACT EU MMR small v2

Ve čtvrtek 25. března 2010 se v Lékárně Nemocnice Třinec koná Den otevřených dveří. Návštěvníci mohou v tento den nahlédnout i do zázemí lékárny. Dostanou se do míst, která jsou pro veřejnost jinak nedostupná – laboratoře, přípravna a expedice léčiv“, říká magistra Olga Veselá.

„Ve vestibulu hlavní budovy nemocnice budou připraveny stánky. Tady se lidé mohou poradit o správném výběru tlakoměru nebo hygienických potřeb při inkontinenci. Své místo tu budou mít také potravinové doplňky a nutriční poradna. Na objednávku budeme měřit průchodnost tepen dolních končetin. Toto vyšetření může upozornit na první příznaky ischémie dolních končetin. V rámci Dne otevřených dveří proběhnou také přednášky pro veřejnost. Návštěvníci se dozví, jak správně užívat léky, jak se orientovat v příbalovém letáčku, jak měřit krevní tlak a jak si vybrat správný preparát na bolesti kloubů“, uzavírá Olga Veselá.

 

PROGRAM DNE OTEVŘENÝCH DVEŘÍ:

Od 8:00      posluchárna Nemocnice Třinec    Měření průchodnosti tepen dolních končetin (nutno objednat předem na tel. 558 309 647)

9:00 – 13:00    Lékárna Nemocnice Třinec               Prohlídka lékárny
9:00 – 13:00    vestibul hlavní budovy                     Odborné poradenství

–         tlakoměry, náplasti, potřeby při inkontinenci, doplňky stravy, nutriční poradna,...

13:30               posluchárna Nemocnice Třinec      Přednášky pro veřejnost

–         správné užívání léků, orientace v příbalovém letáčku

–         jak si správně měřit tlak

–         preparáty na výživu kloubů

–         znovuobjevený rybí tuk

–         nově zaváděné poradenství pro zákazníky lékárny

 


 Lenka Franková, tisková mluvčí