LOGO REACT EU MMR small v2

10 07 KL3U příležitosti šedesáti let oddělení Klinických laboratoří Nemocnice Třinec se v pátek 7. října konal odborný seminář, na který se kromě současných a bývalých zaměstnanců sjeli i další významní hosté ze vzdálenějších pracovišť a zástupci spolupracujících firem.

Kromě lůžkových oddělení a ambulantního traktu je součástí třinecké nemocnice i další komplement, do kterého Klinické laboratoře patří. Právě letos slaví toto oddělení své šedesáté výročí. Laboratoře patří významem mezi nejdůležitější oddělení nemocnice, a bez jejich činnosti si v dnešní době lékaři téměř nedovedou představit boj o zdraví pacientů.

Slavnostní den, kterému přálo i slunečné počasí, začal pro zájemce prohlídkou současných prostor oddělení Klinických laboratoří v Nemocnici Třinec, následoval odborný seminář v kongresových prostorech hotelu Kempa. Úvodní slovo patřilo primáři oddělení MUDr. Romanu Jochymkovi, který přivítal hosty a zdůraznil stále rostoucí význam, potřebnost a efektivnost laboratorní medicíny v diagnostice a léčbě většiny chorobných stavů. Následovalo ohlédnutí za šedesáti lety existence oddělení v nemocnici, doprovázeno i bohatou fotodokumentací, kdy mohli zvláště bývalí zaměstnanci zavzpomínat na staré dobré časy, ještě před masivním rozvojem přístrojové techniky a automatizace, které jsme svědky v posledních 25 letech. Poté pokračovalo pásmo zajímavých přednášek odborníků na slovo vzatých. Edukační blok zakončila prezentace vzácných hostů z pražského IKEMu o tom, co nás čeká v oboru v brzké budoucnosti. Závěrem nemohl chybět ani společenský večer s živou diskusí nad aktuálními problémy české a světové laboratorní medicíny.

„Přeji laboratořím do dalších let, ať je nadále plná šikovných zaměstnanců, díky kterým bude oddělení jen prosperovat a poskytovat služby na té nejvyšší úrovni,“ doplnil ředitel Nemocnice Třinec Jiří Veverka.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

10 07 KL8 10 07 KL4 10 07 KL5
10 07 KL6 10 07 KL7 2 10 07 KL2