LOGO REACT EU MMR small v2

07 13 Ocenění1Během symposia Angels na 50. Českém a Slovenském cerebrovaskulárním kongresu v Mikulově se předávala ESO Angels ocenění za rok 2021 pro Českou a Slovenskou republiku.

Iktové centrum Nemocnice Třinec získalo druhý nejlepší stupeň mezinárodního ocenění za svou činnost a to platinový status.

Na základě dat o pacientech s cévní mozkovou příhodou, které se vykazují do mezinárodních registrů, získala Nemocnice Třinec ocenění za vysokou kvalitu a péči o tyto pacienty.

V minulém roce třinecká nemocnice získala zlatou plaketu, letos o příčku vyšší - již platinovou. Iktové centrum je specializované akreditované pracoviště pro léčbu pacientů s cévní mozkovou příhodou, které vzniklo v Nemocnici Třinec již v roce 2011 a poskytuje tuto péči pacientům ze spádové oblasti Frýdecko-Místecka a Těšínska.

„Cévní mozkové příhody jsou stále velmi závažným onemocněním, často s trvalými následky a vysokou úmrtností. Základem je péče na Neurologické jednotce intenzivní péče a neurologickém oddělení v těsné spolupráci s dalšími odbornostmi, zejména s interními lékaři, radiodiagnostickým a rehabilitačním oddělením. Cílem je stálé zlepšování péče o tyto pacienty,“ dodala primářka neurologického oddělení Helena Sobolová.

 

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

07 13 Ocenění2 07 13 Ocenění3