LOGO REACT EU MMR small v2

08 18 Knihy1Čerství novomanželé věnovali Dětskému oddělení Nemocnice Třinec hromadu nových knih, aby potěšili malé pacienty a zároveň podpořili projekt Celé Česko čte dětem.

Mladý pár Tereza a Martin Homovi přinesli včera do třinecké nemocnice dva plné kufry dětských knih. Reagovali tak na mediální kampaň neziskové organizace Celé Česko čte dětem, která se zaměřuje na podporu čtenářské gramotnosti dětí a mládeže, na propagaci hodnotné literatury a na budování pevných vazeb v rodině prostřednictvím společného čtení.

Tito sympatičtí novomanželé velice rádi čtou a rozhodli se proto požádat své svatební hosty, aby místo květin přinesli právě knihy. Společně s mladým párem přišla na dětské oddělení i Pavlína Kotschi, manažerka kulturních projektů Celé Česko čte dětem, která přinesla do každé knížky krásnou záložku, osvětové brožury pro rodiče a plakáty s pohádkovými motivy.

Děkujeme novomanželům za inspirativní svatební nápad a hromadu knih. Připojujeme gratulace a přejeme vše nejlepší na nové životní cestě.

 

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

08 18 Knihy2 08 18 Knihy3 08 18 Knihy4