LOGO REACT EU MMR small v2

Klauni1Zdravotní klauni, kteří pravidelně navštěvují dětské oddělení Nemocnice Třinec, dorazili i dnes, a vnesli na oddělení veselou náladu.

I teď, v době koronavirové epidemie, nezapomněl klaun doktor Ervin Prkno a doktorka Gabriela Giganti na malé pacienty a přispěchali do Nemocnice Třinec navštívit dětské oddělení. Tito klauní lékaři přinášejí radost v situacích, kdy dětským pacientům není moc do smíchu. A to je právě jejich úkol, rozveselit smutná očka, vykouzlit na tvářích úsměv a přivést nejmenší na jiné myšlenky.

Smích má neuvěřitelnou léčivou moc a přispívá ke zlepšení psychické kondice dětí i rodičů doprovázejících své potomky při hospitalizaci a také vytíženého personálu.

V třinecké nemocnici zdravotní klauni rovněž doprovázejí dětské pacienty až ke dveřím operačního sálu a tím minimalizují pocit strachu před plánovaným zákrokem. Po probuzení z narkózy se děti často ptají na klauna, což je známkou toho, že tato činnost má smysl a dokáže odbourat úzkost a zlepšit malým pacientům náladu.

 

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

Klauni2 Klauni3 Klauni5
Klauni12 Klauni11  
Klauni6 Klauni7 Klauni8
Klauni9 Klauni10