LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

01 23 OPG1Koncem loňského roku Nemocnice Třinec, příspěvková organizace, pořídila nový digitální orthopantomograf (OPG), jehož pořizovací náklady se vyšplhaly na téměř šest set tisíc korun. Projekt „Modernizace Nemocnice Třinec“ je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.

Nový přístroj s digitálním zpracováním obrazu nahradil ten původní, který byl v provozu od roku 2002 a byl již nevyhovující. Na současném moderním rentgenovém přístroji lze provést panoramatický snímek horní a dolní čelisti v celém rozsahu, dále zobrazit čelistní klouby a dálkový boční snímek lebky - tzv. telerentgen. Tato vyšetření slouží nejenom zubařům a orhtodontům, ale i lékařům ORL a chirurgům při diagnostice lézí a traumat v oblasti obličeje. Nový přístroj je plně digitální s možností odeslání pořízeného snímku přímo indikujícímu lékaři PACSem či jinou cestou.

„Zvyšování kvality zdravotnické péče je jednou z priorit naší nemocnice. Snažíme se klást důraz na kvalitní moderní přístrojové vybavení, které významně pomáhá nejenom pacientům, ale i zdravotnickému personálu,“ dodal Jiří Veverka, ředitel Nemocnice Třinec.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

01 23 OPG2 01 23 OPG3