LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

01 11 Panenka7Koncem minulého týdne navštívila Nemocnici Třinec prezidentka sdružení Panenka dětem Eva Pastušková a společně se členy kapely Botox a herci Janem Kopečným a Petrem Ryšavým rozdávali hospitalizovaným dětem polštářky, sladkosti i své CD s nahrávkami kapely.

Kromě dárků přivezla paní Pastušková i několik pytlů látkových panenek, které šijí odsouzení ze smluvních věznic. Látková panenka, kterou získají malí pacienti za hospitalizace v třinecké nemocnici, je prospěšným pomocníkem dětí, které u nás leží. Čistě bílá panenka, naplněna umělou střiží, je vítaným kamarádem, kterého si malí pacienti mohou podle své vlastní fantazie upravit a vybarvit.

Herní terapeutka i zdravotnický personál rovněž využívá tuto panenku k vysvětlení, jaké lékařské zákroky malý pacient podstoupí, co se s ním bude při lékařském zákroku, či vyšetření dít. Dítě pak lépe snáší průběh léčby, když ví, co ho čeká a jak bude vše probíhat. Samozřejmostí je, že si po propuštění odnáší látkového kamaráda s sebou domů.

„Ze zkušeností víme, že i tato zdánlivá drobnost přispívá k psychickému komfortu malých hospitalizovaných pacientů. Důvěřujeme této panence, která není pouze kamarádem, hračkou, ale i pomocníkem při komunikaci s dítětem,“ doplnil ředitel Nemocnice Třinec Jiří Veverka.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

01 11 Panenka1 01 11 Panenka3 01 11 Panenka5