LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

01 02 První mimi1 2Ela Ogrodzká je prvním miminkem, které se letos narodilo v Nemocnici Třinec a zároveň prvním třineckým občánkem.

Holčička přišla na svět v neděli 1. ledna v 12:37 hodin s porodní váhou 3 090 g a mírou 49 cm. Maminka i miminko jsou v pořádku. Rodiče Tereza a Filip pocházejí z Třince a doma se na sestřičku těší tříletá Emička.

Šťastným rodičům osobně popřál a předal dárek ředitel nemocnice Jiří Veverka. Ke gratulacím se přidala i paní primátorka našeho města Věra Palkovská, která popřála Elince štěstí, lásku a zdraví. Spolu s dárkem předala rodičům i pamětní stříbrný tolar z České mincovny.

V loňském roce se v třinecké porodnici narodilo 684 dětí, převahu měli chlapci, kterých bylo 351, děvčat bylo 333. V šesti případech na svět přišla dvojčátka. Nejmenší u nás narozený Tobias vážil 2000 g, naopak největší porodní hmotnost měl Ludvík 5 050 g.

Rodiče vybírali pro své ratolesti nejčastěji chlapecké jména Jakub, Filip, Matyáš, Jan a Eliáš, u děvčat převažovala Eliška, Viktorie, Tereza, Anna a Ema.
V naší porodnici se narodila i miminka s netradičními jmény, jako např. Santiago, Montiel, Artem, Sedrik, Ruben Solomon nebo Hailey, Meda, Iga, Malia, Aria, či Noa.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

01 02 První mimi7 01 02 První mimi4 01 02 První mimi6