LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

03 porodní lůžkoGynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Třinec pořídilo pro své pacientky nové gynekologické a porodnické lůžko. Nové vybavení zakoupilo za značné finanční podpory svého zřizovatele, Moravskoslezského kraje.

„Budoucí maminky se mohou těšit na nové moderní porodnické lůžko, které je pro ně k dispozici v třinecké porodnici. Polohovací lůžko maminkám umožní maximální flexibilitu během všech dob porodních tak, aby se cítily co nejkomfortněji. U porodu je důležité poslouchat své tělo, ono nejlépe napoví, jaká poloha je v danou chvíli pro rodičku a miminko nejvhodnější,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Rovněž gynekologická ambulance je nově vybavena moderním, variabilně polohovatelným a velmi pohodlným gynekologickým křeslem GRACIE. Název křesla je inspirován řeckou mytologií, která vychází ze spojení vlastností tří sester do jedné. GRACIE nám přináší komplexitu, dynamiku a design v jednom celku.

Obě lůžka mají moderní ergometrické parametry, které zaručují pro pacientku intimitu a zároveň nebrání vyšetřujícímu lékaři mít dostatečný přehled o vyšetřovaných anatomických částech těla.

Pořizovací náklady na lůžka činily přes 800 tisíc korun, přičemž většinu zaplatil Moravskoslezský kraj, zbývající část zaplatila nemocnice z vlastních zdrojů.

 

03 porodní lůžko2 03 vyšetřovací lůžko3