LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

04 11 Konopí4V dubnu neurologické oddělení naší nemocnice uspořádalo vzdělávací seminář pro lékaře a farmaceuty z širokého okolí. Hlavním tématem bylo léčebné konopí.

„Dozvěděli jsme se o extraktech z konopí pro léčebné použití, legislativním rámci pro konopí, farmakokinetice a také indikacích a předepisování léčebného konopí. Velmi zajímavé zkušenosti z praxe přednesl pan primář ARO FN Plzeň MUDr. Štěpán Bejvančický. Nejenom farmaceuty zaujala přednáška PharmDr. Jaroslava Peče, Ph.D. o práci s extrakty z léčebného konopí,“ doplnila Krystyna Kadłubiec, lékařka neurologického oddělení Nemocnice Třinec.

Léčebné konopí má mnoho indikací, patří mezi ně chronická neutišitelná bolest z různých příčin, ztuhnutí svalů (spasticita) a s ní spojena bolest u roztroušené sklerózy mozkomíšní nebo po poranění míchy, mozku, neurologický třes při Parkinsonově chorobě. K dalším indikacím patří nevolnost, zvracení a stimulace apetitu v souvislosti s léčbou onkologického onemocnění nebo léčbou HIV, povrchová léčba dermatóz a slizničních lézí, Gilles de la Tourette syndrom.

Léčebné konopí předepisují lékaři pouze některých specializací, po předchozím splnění legislativních povinnosti. Léčebné přípravky s extrakty z konopí bude možno v brzké době žádat na základě receptu i v naší nemocniční lékárně.

 

04 11 Konopí2 04 11 Konopí1